مثبت‌اندیشی در شرایط نگرانی

مثبت‌اندیشی در شرایط نگرانی: راهکارهایی عملی

از نخستین روز حضور زندگی در زمین هر موجود زنده‌ای با شرایط نگران‌کننده مواجه بوده که غالباً عوامل نگران‌کننده، همان عوامل تهدید کننده‌ی بقا و زندگی‌هستند.
در میان ما انسان‌ها نیز، نگرانی و اضطراب بخشی طبیعی از زندگی در کالبد فیزیکی است که با تنش‌های محیطی و عوامل درونی تهدید‌کننده‌ی زندگی مانند بیماری مواجه هستند، اما داشتن یک نگرش مثبت (مثبت‌اندیشی) می‌تواند به ما کمک کند تا با این احساسات به صورت مؤثرتری کنار بیاییم. در ادامه، برخی از بهترین راهکارها برای حفظ مثبت‌اندیشی در شرایط نگرانی ارائه شده است:

نگاه مثبت و امیدوارانه به خود
نگاه مثبت و امیدوارانه به خود، توان ما را برای مواجهه با بحران‌های زندگی افزایش می‌دهد.

تکنیک‌های ذهنی

  • تمرکز بر جنبه‌های مثبت : در هر شرایطی که باشید در محدودترین و نگران‌کننده‌ترین حالت زندگی نیز، شما کلید مهمی را برای رهایی در دست دارید که آن، تغییر کانون توجه است، در هر شرایطی قادر هستید که توجه خود را کنترل کرده و به جای عوامل نگران‌کننده به موارد مثبت توجه کنید. به جای تمرکز بر جنبه‌های منفی یک موقعیت، سعی کنید جنبه‌های مثبت آن را ببینید.
  • تفکر واقع‌بینانه:  واقع بینی به معنای مواجهه حقیقی و دوری از افراط و تفریط در شرایط نگرانی است. در مواجهه با نگرانی، ضمن محاسبه دقیق و عقلانی خطری که با آن مواجه هستید، با پرهیز از افراط و تفریط در نگرانی، به عوامل محافظت کننده خودتان نیز توجه کرده و آنها را تقویت کنید.
  • تغییر گفتار درونی:  خودگویی‌ها، واگویه‌های درونی، نقش مهمی در مسیر دادن به توجه شما هستند. به جای استفاده از جملات منفی، از جملات مثبت و تأکیدی استفاده کنید.
  • مدیتیشن و ذهن‌آگاهی: تمرینات ذهنی مانند ریلکسیشن و مدیتیشن و تمرین تکنیک‌های ذهن‌آگاهی به شما کمک می‌کند تا در لحظه حضور داشته باشید و از افکار منفی فاصله بگیرید.
  • تجسم خلاق:  داشتن تصورات مثبت از آینده شما را به روزهایی که پیش رو دارید امیدوارتر می‌کنند، تصور کنید که به هدف خود رسیده‌اید و احساسات مثبت ناشی از آن را تجربه کنید.

تکنیک‌های عملی

  • فعالیت بدنی: ورزش منظم به آزادسازی اندورفین و بهبود خلق‌و‌خو کمک می‌کند.
  • تغذیه سالم: تغذیه سالم تأثیر مستقیمی بر سلامت روانی دارد.
  • خواب کافی: خواب کافی برای سلامت روان ضروری است.
  • ارتباط اجتماعی: ارتباط با دوستان و خانواده به کاهش استرس و تقویت احساس تعلق کمک می‌کند.
  • یادگیری مهارت‌های جدید: یادگیری مهارت‌های جدید باعث افزایش اعتماد به نفس و بهبود خلق‌و‌خو می‌شود.

روش‌های مقابله با نگرانی

  • شناسایی نگرانی‌ها: ابتدا نگرانی‌های خود را شناسایی کنید و سعی کنید آن‌ها را به صورت واقع‌بینانه ارزیابی کنید. نوشتن و لیست کردن موارد نگران کننده یا شرح و توضیح نوشتن در باره نگرانی‌ایی که دارید، به شفاف‌تر شدن ذهن مه‌الود کمک بسیاری خواهد کرد.
  • پرسش درست: یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که باید بیاموزید، مهارت طرح پرسش درست هست. سوالات بیهوده در شزایط نگرانی، یکی از شایع‌ترین معظلات است. با پرسش درست هست که به پاسخ درست خواهید رسید.
  • شکستن مشکلات به بخش‌های کوچکتر: مشکلات بزرگ، ترکیبی از مسائل کوچک‌تر هستند که با ریز کردن و تقسیم کردن به بخش‌های کوچک‌تر، قابل مدیریت‌تر می‌شوند.
  • برنامه‌ریزی برای حل مسائل:  مسائلی که با آنها مواجه هستید، فرصت مهمی برای تقویت مغز و ذهن هستند. حل کردن مسائل همیشه برای مغز جذاب است و مسائل شما هم از این قاعده مستثنی نیست. با نگاه دقیق به مسئله‌هایی که با آن مواجه هستید، برای هر کدام از آن‌ها یک برنامه عملی تهیه کنید.
  • پذیرش عدم قطعیت: زندگی به کسی اطمینان خاطر نداده که حتما همیشه امن یا ناامن باشد، قطعیت چیزی نیست که با روح زندگی موافق باشد. یاد بگیرید که برخی از اتفاقات خارج از کنترل شما هستند و سعی کنید با آن کنار بیایید.

مهم‌ترین نکته:  مثبت‌اندیشی یک فرآیند مداوم است و نیاز به تمرین و تکرار دارد. با صبر و حوصله و استفاده از این روش‌ها، می‌توانید به تدریج بر نگرانی‌های خود غلبه کرده و زندگی شادتری داشته باشید.

درصورتی که به موضوع مدیریت ذهن و نگرش مثبت علاقمند باشید، بازدید از نوشته‌ها و کارگاه‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم
ما نیز در خدمت شما هستیم تا با انتقال تجربه‌ای بیش از بیست‌ساله شما را در شرایطی که دشوار حس می‌کنید همراهی و یاری کنیم.

برای اطلاعات بیشتر و یا دریافت یک جلسه گفتکوی رایگان با ما در تماس باشید.

این مطلب برای شما مفید بود؟ لطفاً به دوستان خود ارسال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا